Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Efekty pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego - Podprogram 2019

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej/ Gmina Biała z terenu województwa opolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu z siedzibą w Luboszycach realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający), • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 304 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa opolskiego w Gninie Biała.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 17,50644 ton żywności;
  • 1126 paczek żywnościowych;

W ramach Podprogramu 2019 dla 304 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztat kulinarny „ZDROWY LUNCHBOX DO SZKOŁY” w ramach działań towarzyszących w którym wzięło udział 47 osób.