- Menu BIP
- Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020
- Podprogram 2019
- Efekty pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego - Podprogram 2018
Efekty pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego - Podprogram 2018
Efekty pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2018
- Ośrodek Pomocy Społecznej w Białej/Gmina Biała, województwa opolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
-
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
-
warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
-
skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
-
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
-
mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
-
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
-
tłuszcze (olej rzepakowy),
-
dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
- Pomoc żywnościowa trafiła do 257 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa opolskiego.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 12,50880 ton żywności;
- 749 paczek żywnościowych;
- W ramach Podprogramu 2018 dla 257 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztat kulinarny dla 25 uczestników w ramach działań towarzyszących.
Informacja o prowadzonych Działaniach Towarzyszących - Podprogram 2018.pdf (60,64KB)