Przejdź do treści strony Przejdź do menu Przejdź do wyszukiwarki Przejdź do mapy biuletynu
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Reset:
Lektor:

Efekty pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego - Podprogram 2018

Efekty pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym Podprogram 2018

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Białej/Gmina Biała, województwa opolskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 257 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa opolskiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
  • 12,50880 ton żywności;
  • 749 paczek żywnościowych;
  1. W ramach Podprogramu 2018 dla 257 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztat kulinarny dla 25 uczestników w ramach działań towarzyszących.

PDFInformacja o prowadzonych Działaniach Towarzyszących - Podprogram 2018.pdf (60,64KB)